CarcassonneCZE @CarcassonneCZE Discord RSS

Vítejte na fóru věnovanému deskové hře Carcassonne! x

DÍLNA Magnetická bodovací deska

téma založeno uživatelem Řízek - 16.2.2017, 12:35 |

...
Uživatele, kteří přidali do tohoto tématu příspěvek: [ZRUŠIT filtrování příspěvků]
Chmura 5 Eldenroot 2 GinBook 5 lucy 1 Řízek 6 Skubin 1
Jelikož mě zaujala magnetická bodovací deska na cundco.de (24.99 €), tak jsem si usmyslel, že ji zvládnu vyrobit sám. Nerd

Mám pár meeplů navíc, tak jsem se rozhod bodovací desku vylepšit o bodovací karty.

K obrázku č. 3 - šetřil jsem papír Mrknutí

Postup: 
  1. Naskenoval jsem standartní bodovací desku. Vložil jsem ji do MS Visio a rozvrhl jsem si rozložení bodovacích karet.
  2. Tisknout jsem zkoušel nejprve na lesklý karton. Gramáž byla cca 200 g (tiskárna je dravec Velký úsměv ). To se mi neosvědčilo, takže jsem zvolil matný karton + laminaci (kvůli odolnosti vůči posouvání figurek)
  3. Uříznul jsem plech dle požadovaných rozměrů. Zkusil jsem ho zalaminovat společně s bodovací deskou. Nejde to. Ne, že by se plechová deska neprohřála, ale okraje jsou moc silné a folie nepřilne těsně k sobě.
  4. Po neúspěšném pokusu s laminací plechu jsem odřízl přebytečnou folii (folie se udrží přilepená na papíře) - odstranil jsem nevzhledný průhledný okraj.
  5. Pomocí tenké oboustranné pásky jsem desku přilepil k plechu.
  6. Meeply pro 7. a 8. hráče jsem vyrobil pomocí modelářských barev.
  7. Magnety jsou Neodymové, válec 5x5 mm, síla magnetu cca 0,7 kg. Lepeno vteřinovým lepidlem.
  8. Aby deska stála, koupil jsem v papírnictví stojánek na fotorámečky - fotku ještě dodám
Snad je ten návod alespoň trochu srozumitený Usměvavý

Výsledek můžete zhodnotit sami Velký úsměv

Přiložené soubory Miniatury

.pdf   Visio-bodovací deska.vsd.pdf (Velikost: 652,59 KB / Nahráno: 16.2.2017, 15:23 / Stažení: 16x)
(16.2.2017, 12:47)GinBook Napsal(a): To je moc pekny!

Termin zakazky pro cca 400 lidi na foru je kdy? Velký úsměv Vypláznutý jazyk
Cena?

Edit: predlohu pro tisk by jsi mel?

Díky Usměvavý

Bohužel nemám moc času na výrobu, ale pevně věřím v šikovnost zdejších uživatelů fóra. Usměvavý
Cena:
magnety - cca 4 Kč / ks
plech černý 1/A4 - využil jsem skladových zásob Mrknutí - tabule 1x2 m stojí 400 Kč
laminovací folie
oboustranná páska
Celkem cca 150 Kč
[-] 2x   Chmura, Eldenroot
Odpovědět
Do prvního příspěvku jsem přidal fotky stojánku. Stojánek je kupovaný.
[-] 2x   Chmura, Eldenroot
Odpovědět
(16.2.2017, 18:40)Eldenroot Napsal(a):
(16.2.2017, 18:36)Řízek Napsal(a): Do prvního příspěvku jsem přidal fotky stojánku. Stojánek je kupovaný.

Kde se to dá pořídit?
Já jsem to koupil v papírnictví APAP cena 114,90.
Stojánek kovový pro klipfix 63100, kód zboží 386080

omlouvám se za reklamu. Velký úsměv
[-] 2x   borks, Eldenroot
Odpovědět
(16.2.2017, 23:01)GinBook Napsal(a): Stojánek není potřeba. Ohneme plech t=1 v práci. Tiskárna v práci, folie v práci, oboustranka v práci. Magnetky doma. Takže to máme něco za nové figurky a hlavně 4eura za poštovné. 
Ono to půjde. Usměvavý

Ohnout plech mě taky napadlo, nicméně stojánek lépe zakomponuji do připravovaného kufru. Mrknutí
Odpovědět
Jsem rád, že se počítadlo líbí. Šťastný
[-] 1x   Chmura
Odpovědět

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)